Over ons

Wij: Willem-jan Hendriks en Kirsten Eckhart hebben elkaar vijfentwintig jaar geleden ontmoet toen we tegelijkertijd in dienst kwamen bij een restaurant in Bloemendaal.
Na acht jaar samen te hebben gewerkt sloeg de vonk over en ontstond het idee om een klein lunch restaurant te beginnen.
Na een jaar zoeken vonden wij een kleine lunchzaak in het centrum van Amsterdam in een steegje genaamd De Taksteeg. We keken door het raam naar binnen en wisten het direct: dit wordt ons restaurantje!

En die steeg: daarvan hoopten wij dat iedereen daar een beetje doorheen kon kijken.
De eerste dag dat we opengingen waren we op een enorme drukte voorbereid.
Eigenlijk heel naïef, want we hadden niet geadverteerd, social media bestond nog niet en alleen ons kleine groepje vrienden wist dat we opengingen.

Johannes van Dam en de lovende recensies:

Nadat het de tweede week nog steeds rustiger was dan we wilden, hebben we op een ochtend met bevende hand ons visitekaartje aan Johannes van Dam gegeven. Hij was al op de hoogte, dat er één steegje verder dan zijn huis een lunch restaurant was geopend, waarvan de eigenaars groenten en fruit uit eigen tuin serveerde. Een prachtige recensie verscheen en daarop volgde er meer.

Gartine werd een begrip en mensen komen tot op de dag van vandaag van heinde en verre bij Gartine lunchen.

Sinds twee jaar is Gartine vier dagen per week geopend. Dit is een bewuste keuze, zodat wij elke dag aanwezig zijn en nog meer tijd aan de moestuin, Bed and Breakfast en het huiskamerrestaurant te kunnen besteden.